seizoen
2015 - 2016

Uitslagen

ronde 1
ronde 2
ronde 3
ronde 4
ronde 5
ronde 6
ronde 7
ronde 8
ronde 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Laatste ranglijst

 

Regio toernooi

 

Maandag 29 februari werden de laatste ronden gespeeld van het Regionale Rapid toernooi.
In de vorige ronden hadden Rob Kruis, Simon Hoevenaren, Antoine Hoevearen en Marien de Jonge zich al gekwalificeerd voor de topgroep. In onderlinge partijen speelden zij nu voor de eerste plaats.
Aan het einde van de avond bleek, dat Rob Kruis en Antoine Hoevenaren beide op de eerste plaats zouden eindigen. Er moet echter één winnaar zijn, dus moest er een extra partij gespeeld worden tussen Rob Kruis en Antoine Hoevenaren.  De andere schakers hadden hun partijen al gespeeld, iedereen stond  belangstellend mee te kijken naar deze partij. De partij werd gedegen opgezet, Rob Kruis kwam geleidelijk toch wat beter te staan wat resulteerde in een stukwinst. Beide spelers speelden geconcentreerd door en Rob kreeg steeds meer overwicht. Maar plotseling kwam Antoine met een verassende aanval op de koning en won hij de partij en het kampioenschap!
Rob Kruis werd dus tweede, gevold door Marien de Jonge als derde en Simon Hoevenaren als vierde.
Toch wel opmerkelijk dat iemand, die geen lid is van onze schaakclub er met de eerste prijs vandoor gaat.

Buiten de kopgroep speelden de andere schakers ook hun partijen voor de eerste plaats in deze groep.
Er waren spannende partijen en partijen waar blunders werden gemaakt. Na afloop bleek, dat Martin Nagtegaal de meeste partijen had gewonnen en dus winnaar werd, gevold door Piet den Uijl en Jan van Dongen.
De prijsuitreiking van de beker, gevolgd door het uitkiezen van de diverse taarten voor de winnaars en  aansluitend nog de taartverloting, besloten dit schaaktoernooi.

 

klik op een naam voor de persoonlijke resultaten